Dragnea: Propunerea pentru Ministerul Justiției va fi anunțată săptămâna aceasta

Numele celui care va prelua portofoliul de la Justiție va fi stabilit în ședința de miercuri a coaliției de guvernare. Tot atunci se va stabili și noul ministru pentru Mediul de Afaceri, a precizat peşedintele PSD a precizat la un post TV.

Cele două nominalizări trebuie să fie stabilite în structurile politice ale coaliţiei şi trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de preşedintele Klaus Iohannis. Liviu Dragnea a adăugat că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu, care s-a gândit la unele variante. ”Și noi ne-am gândit la unele variante”, a completat liderul PSD.

Întrebat despre ce calităţi ar trebui să aibă viitorul ministru al Justiţiei, şeful PSD a spus că trebuie să aibă un CV foarte bun. Totodată, a lăsat să se înţeleagă că este foarte probabilă numirea unui ministru al Justiţiei care să fie independent politic.

În ceea ce-l priveşte pe viitorul ministru al IMM-urilor, liderul PSD a spus că este nevoie de un om cu oarecare greutate politică, să înţeleagă mediul de afaceri, să aibă experienţă şi să comunice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS