Confidenţialitate

Dragnea: Modificarea Codurilor penale va fi dusă până la capăt, cu toate piedicile și reacțiile

Liviu Dragnea anunță că modificarea Codurilor penale va începe curând în comisia specială condusă de Florin Iordache. Liviu Dragnea avertizează că acțiunea va fi dusă până la capăt în ciuda tuturor reacțiilor și protestelor.

”Și modificarea Codurilor penale care va începe în comisia specială se va finaliza cu niște texte care să fie în concordanță cu cele două directive europene care trebuie puse în aplicare și în România. Aceste două acțiuni ale noastre vor fi duse până la capăt cu toate piedicile, cu toate reacțiile, cu toate încercările de intimidare pentru că sunt dorite de oameni, de cetățeni. Deci, îmi pare rău pentru statul paralel, este un proces pe care nu-l mai poate opri nimeni”, a declarat Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cea mai importantă modificare pe care PSD, ALDE și UDMR doresc să o aducă este redefinirea infracțiunii de abuz în serviciu din Codul penal.

La finalul anului trecut, parlamentari din arcul guvernamental au depus o serie de amendamente controversate pentru modificarea celor două coduri. Printre acestea se numără interzicerea oricăror comunicări publice despre dosare, anunțarea suspectului îm momentul începerii urmăririi penale, participarea inculpaților la audierea martorilor și obligația anchetatorilor de a distruge probele obținute dacă ele nu vizează infracțiunea inițială de care a fost acuzat un suspect.