Dragnea: Medicii rezidenți nu vor rămâne fără burse; a fost o scăpare în lege

Medicii rezidenți nu vor rămâne fără burse, a dat asigurări luni președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, care a precizat că a fost o scăpare în lege care va fi corectată.

„E bine ca explicațiile să le prezinte ministrul Muncii. Oricum ar fi, acei oameni nu vor avea de suferit, deci vor primi bursele, mai ales că în luna martie ei vor ajunge la un salariu de 5.700 de lei, dar nu vor rămâne până atunci fără burse. A fost o scăpare în lege care va fi corectată, am înțeles chiar joi prin ordonanță de urgență. (…) Mai și greșim. Important este că le vedem, le reparăm rapid (n.r. — greșelile), astfel încât oamenii să nu sufere. Rău este când persiști într-o greșeală cu încăpățânare”, a declarat Dragnea, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

El a menționat că o primă discuție despre rectificarea bugetară va avea loc cel mai probabil lunea viitoare, în cadrul coaliției.

Platforma România 100, înființată de Dacian Cioloș, a cerut clarificări miniștrilor Sănătății și Muncii pentru situația semnalată de mai mulți medici rezidenți, care au fost anunțați că începând cu 1 iulie 2017 — odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării — nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, și precizează că, în acest moment, după adoptarea Legii salarizării în Parlament, nu mai există baza legală pentru acordarea acesteia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS