Dragnea: Îl susțin în continuare pe Sorin Grindeanu prim-ministru

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că indiferent de decia de astăzi a Curții Cosntituționale (care dezbate astăzi legea care interzice persoanelor condamnate să dețină funcții în Guvern), îl va susține în continuare pe Sorin Grindeanu, în fruntea Guvernului.

“Eu n-am avut posibilitatea să solicit funcția de prim ministru pentru mine, așa cum ar fi foat normal, după câștigarea alegerilor. Însă, atunci când am luat decizia de a-l propune pe Sorin Grindeanu prim ministru, nu a fost o soluție pe termen limitat. E o soluție pe care o susțin în continuare. Sorin Grindeanu are susținerea mea și din avion și din afara avionului” – a spus Liviu Dragnea.

Curtea Constituțională a României discută astăzi sesizarea Avocatului Poporului referitoare la legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea pe 5 ianuarie cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 2 din Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în situație de incompatibilitate.

Astfel, Avocatul Poporului a constatat lipsa de coerență legislativă în stabilirea unor criterii de integritate clare, obiective și general valabile pentru ocuparea funcțiilor aparținând celor trei puteri organizate în cadrul democrației constituționale, aspect de natură să aducă atingere principiului echilibrului puterilor în stat; lipsa de previzibilitate a sintagmei “nu au suferit condamnări penale”; lipsa unui tratament juridic diferențiat aplicabil unor persoane care nu se află în situații analoge, în speță, persoanele condamnate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, pe de o parte, și persoanele condamnate pentru infracțiuni săvârșite din culpă, pe de altă parte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS