Dragnea, despre cozile din fața secțiilor de vot din străinătate: Guvernul nu poate fi învinuit

Președintele PSD a declarat, duminică seara, că în Diaspora alegerile au fost organizate de ambsadaori, iar în cazul a trei țări, unde au fost cozi mari, ambasadorii au fost numiți de Klaus Iohannis și Dacian Cioloș atunci când acesta din urmă a fost premier.

“În diaspora alegerile o organizează ambasadele, adică ambasadorii. Și vorbim de 3 țări unde au fost cozi mari, Spania, Italia, Marea Britanie, ambasadori numiți de Iohannis și Cioloș care erau obligați să se organizeze, nu astăzi, nu ieri, ci în toate zilele trecute să îi informeze pe toți românii din țările respective unde sunt amplasate toate secțiile de vot, pentru că nu ministrul Meleșcanu trebuie să stea în fiecare ambasadă ci ambasadori. S-au făcut mai multe secții de vot decât s-au făcut până acum, mult mai multe decât au fost în 2014 la europarlamentare și în 2014 la prezidențiale, chiar și decât au fost în 2018 la referendum”, a declarat Liviu Dragnea, la sediul PSD.

În opinia sa, Guvernul nu poate fi învinuit pentru cozile de oameni din fața secțiilor de vot din străinătate.

“Deci nu poate să spună cineva că guvernul în ansamblul lui a decis să fie cozi în diaspora. Guvernul a făcut tot ce i s-a cerut de către ambasade, unde au solicitat să fie înființate secții de vot, acolo s-au înființat. Din câte am aflat nu a existat nici o solicitare din nici o țară care să nu se organizeze secții de vot așa cum au cerut ambasadele”, a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a precizat că românii au hotărât în aceste alegeri iar partidul său respectă votul popular.

“Astea au fost alegeri europarlamentare, românii au hotărât, noi respectăm votul, tot timpul am respectat votul popular, eu nu sunt ca șefii unor instituții sau ca președintele care nu respectă votul popular și vrea să îl întoarcă. Românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles, în schimb eu cred că PSD și ALDE trebuie să facă orice e posibil pentru a apăra ceea ce s-a câștigat până acum pentru români. Și vorbim de câștigurile din economie, câștigurile din ceea ce privește veniturile populației, pensii și salarii, dezvoltarea agriculturii, infuzia serioasă de capital din infrastructură și proiectele care au început pe infrastructura mare. Cam atât am avut de spus pentru acest moment pentru că urmează să numărăm voturile”, a conchis Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS