Confidenţialitate

Dragnea, despre dosarul “Insula Belina”: “Un astfel de precedent e foarte periculos, ar însemna că toate transferurile de până acum au fost prejudiciii”

Președintele PSD, Liviu Dragnea vine în apărarea celor doi ministri, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, acuzate de fapte de corupție în dosarul insula Belina.

Liderul PSD spune că au fost sute de transferuri de terenuri prin hotărâri de guvern și că ar însemna că toate transferurile de până acum au fost prejudicii. Mai mult, s-ar putea crea un precedent  foarte periculos.

“Este vorba de un transfer al unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al unei autorități locale. Așa cum sunt sute de astfel de exemple în România și cum vor mai fi. Asta ar însemna că toate transferurile care au avut loc până acum reprezintă un prejudiciu adus statului român. Transferurile s-au făcut prin HG pentru că așa scrie în lege “.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În dosarul ”Insula Belina”, DNA a început urmărirea penală față de vicepremierul Sevil Shaiddeh, pe care o acuză de abuz în serviciu. În cazul Rovanei Plumb, procurorii DNA cer Parlamentului aviz pentru începerea urmăririi penale.

Dosarul are legătură cu trecerea unui domeniu din proprietatea statului în cea a Consiliului Județean Teleorman și apoi – închirierea către o firmă privată.