Dragnea, despre declarațiile lui Iohannis: E o ieşire din democraţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, că declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis reprezintă „o ieşire, un pas din democraţie”, prin „incitarea ca lumea să iasă în stradă”.

De asemenea, el a atras atenţia „tuturor” „să se abţină de la a ameninţa Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul să gândească, să elaboreze şi să aprobe legi”.

Întrebat cum răspunde acuzaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis şi solicitării acestuia ca Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb să plece din Guvern, Dragnea a spus: „Păi nu trebuie să-i răspund”.

„Eu mi-am exprimat un punct de vedere. Dacă dumnealui n-a fost în ţară luni, poate n-a fost informat corect. A fost o discuţie destul de serioasă în Biroul Permanent Naţional, care s-a încheiat cu acea decizie, şi anume li s-a transmis celor două doamne să nu demisioneze şi, în acelaşi timp, susţinere. Dar, eu le-am întrebat ce decizie iau, pentru că decizia este a lor. Şi au spus că vor să continue, sunt într-adevăr două posturi importante în Guvern şi cred că n-ar face bine nimănui acum să se întâmple această schimbare”, a spus Liviu Dragnea, la Parlament.

De asemenea, întrebat dacă a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus că nu şi că oricând poate fi declanşată „o analiză pe text” asupra modificărilor la legile justiţiei, pentru a înţelege „de unde vine atâta supărare”.

„Eu am tot spus şi spun de vreo doi ani de zile, cred, că e bine să ne întâlnim, să comunicăm, să discutăm, că o discuţie nu poate să facă rău, poate face doar bine. În ceea ce priveşte legile justiţiei, oricând se poate declanşa o discuţie, ca şi o analiză pe text, ca să înţelegem şi noi şi să înţeleagă toată lumea de unde vine atâta supărare. Am înţeles că este vorba de competenţele de numire a procurorilor-şefi. Eu mi-am spus un punct de vedere şi nu mi-am schimbat părerea, şi anume să rămână cei trei actori. Iar în ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară, şi ministrul a spus în mai multe rânduri, şi eu cred, că Inspecţia Judiciară trebuie să devină totuşi un organism independent. Este o structură foarte importantă”, a continuat liderul PSD.

El a mai susţinut, referindu-se la declaraţiile lui Iohannis, că „a incita lumea să iasă în stradă este o ieşire din democraţie„.

„Ideea că unii sunt buni, alţii răi şi că e un singur om în România care stabileşte cine e rău, cine e bun, cine are voie să facă ceva, să se incite lumea să iasă în stradă pentru ca nu cumva această majoritate să facă nu ştiu ce, mie mi se pare ca e o ieşire, un pas din democraţie. (…) Este bine să nu uităm că Parlamentul României este singura instituţie care poate legifera şi atrag atenţia tuturor să se mai abţină de la a presa Parlamentul, de a ameninţa Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul să gândeasca, să elaboreze şi să aprobe legi. Asta nu o putem accepta”, a adăugat liderul PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS