Dragnea anunță că nu va mai susține privilegii pentru aleși

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marţi, după prima şedinţă a Camerei Deputaţilor nou alese, că nu va mai accepta, ca preşedinte PSD, ca în acest Parlament să se iniţieze sau adopte acte normativ prin care se stabilesc privilegii sau „beneficii grase” pentru parlamentari.

Dragnea a spus că a demisionat la sfârşitul mandatului trecut de deputat şi va proceda similar şi la finalul celui actual, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Solicitat să comenteze faptul că era suficient să nu depună cerere pentru a nu mai beneficia de pensie specială, liderul PSD a menţionat că s-a gândit că atunci când va ieşi la pensie nu se va mai întâlni cu jurnaliştii.

Dragnea a spus că s-ar fi aşteptat ca şi ceilalţi lideri de partide parlamentare să recurgă la gesturi similare.

„M-aş fi aşteptat şi de la cei trei preşedinţi – Raluca Turcan, Traian Băsescu şi Nicuşor Dan – care au anunţat că fac demersul să-mi invalideze mandatul, să facă astfel de gesturi (…) Ar fi putut să facă acelaşi lucru să arate că nu sunt ipocriţi”, a declarat Liviu Dragnea.

„Au criticat această lege la vremea respectivă spunând colegilor mei că ei critică pentru că aşa au ordin de la partid, dar ei vor să beneficieze de această lege”, a adăugat Dragnea.

Întrebat despre posibilitatea de a modifica această lege în actuala legislatură, Dragnea a răspuns: „Am dat în lucru colegilor să vadă dacă nu ne opreşte vreo prevedere constituţională, fiind vorba de drept câştigat. Dar, altfel, va fi una din măsurile foarte susţinute”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS