Dr. Fauci: Relaxarea prematură a restricţiilor riscă să aibă “consecinţe grave”

Relaxarea prematură a restricţiilor antiepidemice riscă să genereze “consecinţe grave” în Statele Unite, avertizează directorul Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase, citat de agenţia Associated Press.

“Nu există dubii, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, când renunţi la măsurile de încetinire a contagierii, cazurile reapar. Îngrijorarea mea este că putem asista la mici focare care se pot transforma în epidemii. Consecinţele ar putea fi grave”, a declarat doctorul Anthony Fauci, în cursul unei audieri în Senatul SUA.

Preşedintele SUA, Donald Trump, îi laudă însă pe guvernatorii statelor americane care decid să relaxeze restricţiile antiepidemice. Liderul de la Casa Albă pledează pentru reluarea rapidă a activităţilor economice.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus. În SUA s-au înregistrat până în prezent peste 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 81.000 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS