Confidenţialitate

Doza de Turism, cu Răzvan Pascu: Doha, capitala Qatar

La Doza de Turism vom vorbi despre Qatar, o tara cam de 20 de ori mai mică decât România, dar pe primele locuri în lume ca putere de cumpărare pe cap de locuitor.

Am fost de multe ori în Doha, capitala Qatarului. Ajung frecvent în această destinație cu grupurile mele de turiști, pentru că este una dintre cele mai bune escale atunci când zbori spre Asia sau spre Africa.

Uneori, când escala este suficient de mare, adica minim 6 ore, mai ies din aeroport pentru un scurt tur de oraș. În Qatar se intră ușor, fără viza, iar formalitțțile la Control Pașapoarte durează foarte puțin. Taxi-ul costă cam ca în România, iar dacă vei comanda mașini prin aplicația Uber vei plăti chiar mai puțin. Mașinile sunt curate, aproape noi și ajung rapid oriunde în oraș, folosind sistemul foarte eficient de autostrăzi urbane. Doha este un mix interesant și reușit de tradiție și modernism.

Aeroportul Internațional Hamad e aproape de oraș, e mare, aerisit, fiind recunoscut ca al patrulea cel mai bun aeroport din lume și pe primul loc în Orientul Mijlociu.
În Doha este foarte evident standardul înalt al vieții. Totul arată impecabil, este curățenie și nu te simți o secundă în pericol.

Răzvan Pascu organizează călătorii aproape lunar cu grupuri organizate către destinații exotice și îndepărtate, în toată lumea. Puteți găsi impresii și fotografii din călătoriile sale pe pagina sa de Facebook, pe Instagram și pe blogul său.

În fiecare zi de luni, Răzvan Pascu aduce Doza de Turism la Europa FM, în emisiunea Drum cu Prioritate și pe europafm.ro.