DOWNLOAD: Declaraţia pe propria răspundere pentru cetățenii români care votează în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României

Alegătorii români din străinătate pot descărca de pe siteul europafm.ro formularul Declaraţiei pe proprie răspundere conform căreia nu au mai votat şi nu vor mai vota la turul de scrutin din 16 noiembrie 2014 pentru alegerea Preşedintelui României.

MAE pune la dispoziția cetățenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României formularul declarației pe proprie răspundere. Formularul este disponibil pe site-ul MAE, inclusiv în cadrul secțiunii dedicate alegerilor prezidențiale, cu un click aici.

Completarea declaraţiei este o condiţie absolut necesară exercitării dreptului la vot, prevăzută de art. 44 alin. (5) din Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

În cazul în care din orice motiv formularul Declaraţiei pe proprie răspundere pentru alegerea Preşedintelui României nu poate fi descărcat de pe siteul BEC2014, o puteți face de pe siteul europafm.ro, din partea stângă a acestei pagini.

Important! Formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secţia de votare, dar semnarea şi datarea sa se va face în faţa membrilor secţiei de votare.