Doua tinere din Austria au fost arestate dupa ce au incercat sa ajunga in Siria pentru a se casatori cu luptatori ai SI

Două adolescente din Austria au fost plasate în arest la domiciliu după ce au încercat să plece în Siria pentru a se căsători cu luptători ai Statului Islamic.

Cele 2 fete au fost interceptate de autoritățile române, la sfârșitul anului trecut.

Fetele au vârste de 16, respectiv 17 ani și au fost arestate pentru că au încercat să se alăture unei grupări teroriste.

Potrivit procurorului din Sallzburg, ele se oferiseră să se căsătorească cu luptători din cadrul grupării Statul Islamic.

Adolescentele, de origine cecenă respectiv bosniacă, au părăsit Austria la sfârşitul lui decembrie, dar au fost interceptate de autorităţile române într-un tren, în timp ce călătoreau spre Siria.

Tânăra de 16 ani – care plecase de acasă încă de la începutul lunii decembrie – avea contacte cu jihadişti din Siria de mai mult timp şi ea ar fi recrutat-o şi pe fata de 17 ani. Ele au declarat că erau deja promise spre căsătorie unor jihadişti.

Autorităţile estimează că peste 170 de persoane, multe dintre ele originare din estul Europei, au călătorit în Orientul Mijlociu pornind din Austria, pentru a se alătura grupărilor islamiste.

De asemenea, premierul Franței Manuel Valls declara recent că aproximativ 1.400 de francezi sau rezidenţi în Franţa au plecat sau vor să plece pentru a lupta în Siria şi Irak.