Confidenţialitate

Două românce, sechestrate în Italia și obligate să se prostitueze, au fost salvate de polițiști

Două tinere din Dâmboviţa, sechestrate şi obligate să se prostitueze în Italia de către doi români, au fost salvate. Polițiștii din țară au colaborat cu cei din Italia. Fetele erau sechestrate în localitatea italiană Termoli.

Polițiștii au intrat pe fir după ce una dintre ele a reușit să contacteze pe o rețea de socializare pe şeful Postului de Poliţie Hulubeşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa

Polițiștii din țară au alertat pe cei din peninsulă. Cele două fete au fost astfel salvate.  Ele erau obligate să se prostitueze de către doi bărbaţi, în vârstă de 37 şi 35 de ani, ambii din municipiul Târgovişte. Totodată, cele două femei ar fi fost agresate fizic şi ameninţate.

Din cercetările ulterioare şi cu ajutorul bunurilor descoperite, printre care bani şi telefoane mobile, s-a stabilit că cei doi desfășurat o activitate infracțională de proporții.

Prin intermediul site-urilor online, cei doi ar fi făcut publicitate activităţii de prostituţie din apartamentul din Termoli şi ar fi primit, personal sau prin transfer bancar, contravaloarea serviciilor sexuale, care ajungea inclusiv la 1.000 euro pe zi.

Victimele s-ar fi deplasat pe teritoriul Italiei, pentru a găsi un loc de muncă.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, pe teritoriul Italiei. În țară, la noi s-a deschis un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.

Foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. 2 din 5 copii sunt expuși riscului de sărăcie sau excludere socială în România. De 2 ori mai mult față de media europeană | AUDIO