Două persoane au murit după ce au vizitat parcul național Yosemite, din California

Se pare că au contractat un virus extrem de periculos.

Autoritățile americane le recomandă celor au trecut prin acest parc să fie foarte atenți la simptome și să se prezinte, de urgență la medic.

Cele două persoane au murit după ce s-au îmbolnăvit de sindrom pulmonar cu hantavirus, extrem de periculos. Acesta se manifestă, în primă fază, printr-o simplă febră şi dureri, dar poate deveni mortal, dacă nu se administrează imediat un tratament pentru a-i limita efectele.

Virusul e transmis prin saliva sau urina animalelor, mai ales a şoarecilor. Simptomele pot surveni și după 10 săptămâni.

Alți doi oameni se află acum sub supravegherea medicilor, după ce, în iunie, au vizitat parcul californian Yosemite. Autoritățile le recomandă celor care au trecut prin acest parc să se prezinte imediat la medic, dacă apar simptome.

Serviciul parcurilor naţionale i-a atenţionat, în special, pe cei care s-au aflat pe ‘Curry Village’, o placă turnantă pentru vizitatori.

Din 1993, de când a fost identificată boală, s-au înregistrat peste 500 de cazuri în SUA. Aproape o treime dintre bolnavi au murit.