Confidenţialitate

Două medalii pentru România la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin

86 de sportivi din întreaga lume au luptat pe tatamiul din Sala Transilvania, în weekendul trecut, la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin.

Bogdan Gabriel Prâlea, reprezentantul Federației WAKU din Galați, a pierdut, duminică, finala cu polonezul Szymon Olpinski, terminând competiția pe locul 2 la categoria de cadeți U18/peste 75 kg.

Un alt trofeu a fost adus de Madena Bozianu, din Ploiești, legitimată la WKB România, care a fost premiată alături de alte trei sportive la categoria adulți/sub 60 kg. Tânăra în vârstă de aproape 22 de ani a fost învinsă în semifinală de o sportivă din Rusia.

„A fost o experiență frumoasă și foarte bună pentru mine. A fost un campionat foarte greu, s-au strâns aici cele mai bune luptătoare din lume, dar cred că mie îmi prinde foarte bine. Cu cât prind mai multă experiență, cu atât o să mă descurc mai bine. La Europene am câștigat de mai multe ori, dar la Mondial e primul meu rezultat. Am mai participat când eram mai mică, dar nu am reușit să câștig un premiu. În viitor îmi doresc să lupt cât mai mult, să mă antrenez din ce în ce mai bine și să încerc să duc țara asta cât mai sus”, a declarat Madena Bozianu.

Rusia, cele mai multe premii

Juriul a desemnat cei mai buni sportivi după lupte extreme de spectaculoase, care au ținut publicul cu sufletul la gură ore în șir. Țara cu cei mai mulți sportivi pe podium a fost Rusia, 10 reprezentanți ai organizațiilor ruse reușind să-și adjudece medaliile de aur la toate cele trei categorii de luptă. Emoțiile au fost mari atât pentru spectatori, cât și pentru sportivii premiați, care au purtat cu mândrie steagul reprezentativ al țării la decernarea premiilor.

„Este prima dată când câștig un campionat mondial. În momentul de față nici măcar nu pot să exprim ceea ce simt. A fost un campionat extrem de puternic, cu o mulțime de sportivi extrem de buni, campioni mondiali și pe mine acest lucru mă face să mă simt cu atât mai bine. Mă simt emoționat pentru că sunt și eu un campion mondial printre alți campioni mondiali. Astăzi sunt campion mondial și este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le-am simțit vreodată”, a declarat Artem Nazaretin, 24 de ani, din Rusia, câștigătorul categoriei de adulți/sub 80 kg.