Confidenţialitate

Două marşuri în Bucureşti şi restricţii de circulaţie

Sunt restricţii de circulaţie astăzi, în Bucureşti, toată după amiaza, din cauza a două marşuri care au loc în centrul Capitalei: Marşul Normalităţii şi Marşul Bucharest Pride, al comunităţii LGBT. Ca în fiecare an, evenimentele nu sunt lipsite de controverse.

Mai întâi are loc, între 14 şi 16, Marşul Normalităţii, organizat de Noua Dreaptă, ca o contramanifestație la Marșul „Bucharest Pride”.

Traseul este Piaţa Victoriei – Dealul Patriarhiei.

Al doilea eveniment, al comunităţii gay, ar trebui să înceapă la ora la care participanții de la primul marş sunt aproape de punctul final, pentru a nu se crea conflicte între cele două tabere.

Ambele marșuri trebuie să respecte legea care prevede că organizarea adunărilor publice este permisă cu maximum 500 de persoane.

Asociaţia ACCEPT, care apără şi promovează drepturile LGBT a anunţat deja că numărul participanţilor va fi mult mai mare.

Cel puţin câteva mii. Şi a susţinut că are o înţelegere cu autorităţile în acest sens.

Prefectura Bucureşti a negat acest lucru.

Florin Buhuceanu, vicepreşedinte Accept, spune la Europa FM că, atunci când e vorba de drepturile omului, nu putem limita o manifestaţie la dimensiunea unei nunţi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ultima paradă gay, în bucureşti, au participat aproximativ 10.000 de persoane. Anul trecut, din cauza pandemiei, evenimentul nu a avut loc.