Confidenţialitate

Două decese survenite după vaccinare, anchetate de autorități

Două decese survenite după vaccinare sunt investigate de autoritățile române.

Un bărbat de 47 de ani din Târgu Jiu a murit la o zi după ce i-a fost administrată prima doză de ser Astra Zeneca. Acesta a ajuns la spital cu un posibil infarct miocardic.

Al doilea caz este al unui bărbat de 45 de ani din Argeș care a ajuns la spital a doua zi după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer. În ambele cazuri, nu au fost semnalate probleme în timpul celor 15 minute de după administrarea vaccinului.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face precizări legate de moartea unui bărbat de 47 de ani, din județul Gorj, vaccinat recent.

Potrivit CNCAV, bărbatul s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbești-Jiu în 28 februarie, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Reprezentanții CNCAV precizează că în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar după administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare.

„A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situație care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanță. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Conform acestora, investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins.