Confidenţialitate

Două coroane și două trăsuri vor fi folosite la încoronarea regelui Charles al III-lea | AUDIO

Ceremonia va avea loc sâmbăta viitoare, la abația Westminster din Londra.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ceremonia de la Abația Westminster din Londra, pe capul regelui Charles va fi așezată coroana Sfântului Edward, realizată pentru încoronarea regelului Charles a II-lea în 1661 și care a fost utilizată ultima dată la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953.

Coroana încrustată cu pietre semiprețioase, în special rubine și safire, cu tocă de catifea purpurie și blană de hermină, este din aur masiv, cântărește două kilograme și a fost ajustată recent pentru a i se potrivi noului monarh.

La ieșirea din Westminster Abbey, regele Charles al III-lea va purta însă Coroana Imperială de stat, care cântărește peste 1 kilograme și e decorată cu peste 2800 de diamante, safire, smaralde, rubine și peste 250 de perle.

Regina consoartă Camila va purta coroana reginei Mary, bunica Elisabetei a II-a, o coroană căreia i-au fost adăugate mai multe diamante purtate de mama regelui Charles, în semn de omagiu.

Trăsura tradițională din 1762, utilizată de suveranii britanici la marile evenimente va fi folosită doar după încoronare. E o trăsură decorată cu aur, lungă de 7 metri și grea de 4 tone și e nevoie de 8 cai pentru a o tracta.

În timpul deplasării spre Westminster Abbey, Charles și Camilla au ales o trăsură mai modernă și mai confortabilă, înzestrată cu sistem de climatizare și geamuri electrice. Construită în 2014 pentru regina Elisabeta a II-a, trăsura are 5 metri lungime, cântărește 3 tone și trebuie trasă de 6 cai.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și-a amânat vizita la Paris pe fondul protestelor | VIDEO