Confidenţialitate

Două cazuri de infecție cu virusul West Nile la Iași. DSP Iași cere intensificarea măsurilor de dezinsecție împotriva țânțarilor

Două cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate în județul Iași. Unul dintre pacienți este din municipiul Iași iar altul din Pașcani. Direcția de Sănătate Publică Iași transmite că aceștia au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași unde au primit tratamentul specific. 
În momentul de față, unul dintre pacienți a fost externat. Cel de-al doilea prezintă o stare generală bună, mai spune sursa citată.
Într-o postare publică, reprezentanții DSP Iași, cer primăriilor din Iași și Pașcani să intensifice măsurile de dezinsecție împotriva țânțarilor care pot transmite virusul. De asemenea, DSP Iași cere medicilor de familie să direcționeze pacienții cu simptomatologie specifică către Spitalul de Boli Infecțioase Iași.
La nivel național, până la data de 17 august 2023, au fost înregistrate șapte cazuri confirmate de infecție cu virusul West Nile. Un al optulea caz este în curs de investigare. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor au fost înregistrate și trei decese în județele Satu Mare, Ilfov și Dolj.
Sursa foto: Shutterstock