Confidenţialitate

Două ambarcațiuni s-au ciocnit pe Dunăre. 14 persoane au fost salvate

ACTUALIZARE: Unul din conducătorii ambarcațiunilor implicate în accidentul de joi seara de la Tulcea va fi audiat de anchetatori. Acesta a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit după câteva ore de polițiștii tulceni.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Tulcea, Dorin Visterneanu, a amintit că accidentul a avut loc între un taxi pe apă, la bordul căruia se aflau 14 cetățeni moldoveni, și o șalupă rapidă care aparține unei firme. Conducătorul șalupei, un bărbat de 49 de ani este cel care a plecat de la locul accidentului.

Anchetatorii vor să afle acum de ce a fugit acesta.

Pe de altă parte, medicii de la Spitalul Județean Tulcea au declarat că cele două persoane rănite care au rămas internate aici se simt bine. Cei doi au în jur de 30 de ani și sunt medici. Ei ar putea fi externați vineri sau sâmbătă.

 

 

Accident naval, joi seară pe Dunăre. Două ambarcațiuni s-au ciocnit în apropiere de Tulcea, iar pompierii au intervenit pentru salvarea a 14 persoane.

Imediat după producerea accidentului, 6 dintre victime au fost transportate la spital.

Un bărbat care conducea una dintre ambarcaţiunile implicate în accident – și care a plecat de la locul faptei – a fost găsit aseară târziu în Tulcea şi este audiat de poliţişti.

Accidentul a avut loc în județul Tulcea, în zona Milei 35, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a trimis la fața locului mai multe echipaje de intervenție.

Într-o șalupă de tip taxi pe apă se aflau 14 persoane. Ar fi vorba de medici din Republica Moldova care mergeau la un congres de cardiologie.

În urma impactului cu o altă ambarcațiune, 6 dintre turiști au fost răniți și transportați la spital.

Una dintre persoanele rănite în accidentul de joi seară, de pe Dunăre, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, a fost dusă la Secţia de Neurochirugie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa, urmând ca medicii să decidă dacă va fi trimis la Spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală.

Alte două persoane rănite vor rămâne internate la Tulcea pentru cel puţin 24 de ore.

Ceilalți 3 răniți au fost externați.

După accident, una dintre ambarcațiuni, o șalupă, a dispărut din zonă. Bărbatul care o conducea a fost găsit însă la scurt timp de poliție și dus la audieri. Deocamdată nu se știe din cauză s-a produs accidentul naval. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.