Confidenţialitate

Două ambarcațiuni s-au ciocnit în zona Mila 23. O persoană a fost dată dispărută | AUDIO

Accident naval în Delta Dunării. O persoană este dată dispărută, după ce două ambarcațiuni, pline cu turiști, s-au ciocnit la intersecția a două canale din zona Mila 23. Mai multe ambulanțe navale de la Tulcea, inclusiv un elicopter SMURD de la Galați, au fost trimise spre locul incidentului pentru preluarea celor care au nevoie de ajutor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Accidentul naval a avut loc în apropiere de localitatea Mila 23 din Delta Dunării. Două ambarcațiuni au colizionat la intersecția dintre canalele Șontea și Olguța. Din primele informații, in urma impactului violent 12 turiști, intra care și un copil de un an au fost aruncați in apă.

Cu toții au reușit să ajungă la mal. Mai puțin o persoană, cetățean străin, care a dispărut în apă și nu a mai apărut la suprafață:

„În eveniment au fost implicate 20 de persoane. 13 dintr-o ambarcațiune și alte șapte, din a doua. Se efectuează căutări pentru persoana dispărută, sub coordonarea poliției”, a declarat
Daniel Năstase, de la ISU Tulcea.

Ambarcațiunea avariată era de transport persoane intre Mila 23 și Tulcea. Spre locul accidentului a fost trimisă o ambulanță navală a Serviciului Județean de Salvare Tulcea. Iar ISU Tulcea a trimis cinci pompieri cu o ambarcațiune SMURD, o altă ambarcațiune de recuperat victime, precum și un elicopter SMURD de la Galați.

Este căutată persoana dispărută. Intre timp, turiștii care s-au salvat au fost preluați de alte ambarcațiuni puse la dispoziție de proprietarul ambarcațiunii lovite și se indreaptă spre Tulcea. Poliția județului Tulcea, care a preluat spre cercetare cazul, refuză, ca de obicei, orice comunicare asupra evenimentului.

Sursa foto: amator