Două tinere musulmane din București susțin că au fost agresate în plină stradă. Poliția a deschis un dosar penal

Două tinere musulmane din București acuză că au fost agresate, în plină stradă, de un grup de persoane care le-au reproșat că ar avea sprijini organizațiile teroriste.

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază, în zona Moșilor, iar presupușii agresori sunt 3 bărbați și 2 femei – care nu au fost prinși.

Tinerele agresate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar susțin că sunt șocate.  Polițiștii bucureșteni au preluat cazul.

 

Potrivit asociației ”Surori Musulmane”, incidentul a avut loc în plină zi, când afară era încă lumină.

Cele 2 tinere musulmane, în vârstă de 18 ani, se aflau pe bulevardul Moșilor din București- când au fost agresate de 5 persoane.

Până la venirea poliției, în ajutorul fetelor au sărit trecătorii – ne-a explicat Gabriele Pendelete, reprezentanta Asociației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost asaltate de 3 bărbați și 2 fete tinere și au fost acuzate că sunt musulmane, că sunt simpatizante ISIS. Una dintre ele s-a întors și le-a zis nu, noi suntem românce și nu ținem cu ISIS. Apoi a început o încăierare, fetele au fost bătute”, spune reprezentanta Asociației ”Surori Musulmane”.

Victimele nu au avut nevoie să meargă la spital,  însă sunt în stare de șoc întrucât nu este pentru prima dată când li se întâmplă așa ceva.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Sunt speriate, una dintre ele nu a reușit să meargă la școală joi pentru că îi este foarte frică să iasă din casă. Cealaltă a fost motivată de părinți să-și reia viața, cum era și până acum. Sunt speriate de ce se poate întâmpla și familiile sunt șocate”, a spus Gabriela Pendelete.

Părinții fetelor nu au vrut să depună plângere, dar polițiștii bucureșteni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Asociația ” Surori Musulmane” se declară îngrijorată de situație, întrucât nu se face diferenața între teroriști și musulmanii de rând.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS