Confidenţialitate

Dosarul polițistului Gigină, preluat de Parchetul General. Surse: Gabriel Oprea folosea coloana oficială în mod abuziv

Dosarul privind accidentul în care și-a pierdut viața polițistul Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul General. Agentul de la Rutieră deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Liderul UNPR ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu. Surse citate de Digi24 spun că Oprea folosea coloana oficial inclusiv când mergea la saloane de înfrumusețare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi-au declinat competenţa către Parchetul instanței supreme. Surse citate de portalul de știri Profit.ro spun că vicepremierul Gabriel Oprea ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu. Acealeași surse precizează că cercetările efectuate au scos la iveală încălcarea procedurilor în vigoare în privința folosirii coloanelor oficiale de către liderul UNPR.

Subalternii lui Gabriel Oprea au declarat că acesta obișnuia să apeleze frecvent la coloane oficiale. Doar anul acesta s-a deplasat prin traficul aglomerat al capitalei cu ajutorul coloanei oficiale de 1.600 de ori. De cele mai multe ori în interes personal. Surse citate de Digi24 spun că polițiștii îi deschideau drumul lui Gabriel Oprea inclusiv de la minister ori de acasă către diverse hoteluri și restaurante din București, ba chiar la saloane de înfrumusețare unde mergea pentru diverse servicii.

Amintim… polițistul Bogdan Gigina și-a pierdut viața 20 octombrie. Tânărul agent de la Rutieră deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. El a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei-Vodă.