Dosarul lui Ludovic Orban | Se așteaptă sentința definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, luni, sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

La ultimul termen al procesului, Orban a declarat în sala de judecată că se consideră nevinovat şi că nu s-a folosit de influenţa politică pentru a obţine beneficii, notează Agerpres.

Un procuror de la DNA a cerut condamnarea lui Orban la un an închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Reprezentantul DNA a arătat că Ludovic Orban s-a folosit de funcţia pe care o avea în PNL pentru a obţine foloase necuvenite, iar înregistrările ambientale vin să completeze denunţul depus împotriva lui de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

El a mai cerut ca, pe lângă condamnarea la un an închisoare cu executare, lui Orban să i se interzică să mai ocupe o funcţie publică după executarea pedepsei.

Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă pe 31 ianuarie pentru aceste acuzaţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS