Confidenţialitate

Dosarul gazelor ieftine ”Romgaz-Interagro”. Adriean Videanu, audiat din nou la DIICOT

Dosarul ”gaze ieftine”, noi audieri la DIICOT: fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost chemat astăzi în fața procurorilor.

El a declarat că e acuzat de participație improprie la complicitate de la delapidare.

În dosarul “Romgaz-Interagro” se reface ancheta, după ce rechizitoriul prin care omul de afaceri Ioan Niculae, Adriean Videanu, dar și alte persoane trebuiau să fie trimişi în judecată a fost infirmat înainte de a fi trimis în instanţă.

Surse judiciare citate de agenția de știri news.ro susțin că procurorii DIICOT reiau actele procedurale în acest dosar şi cheamă la audieri toate persoanele vizate.

Li se aduc la cunoștință acuzațiile și probele noi.  Elementul central rămâne însă același: modul în care InterAgro a beneficiat de gaza la prețuri preferențiale, grație intervenției la Romgaz și Ministerul Economiei – condus la acea vreme de Adriean Videanu.

Fostul ministru a fost audiat din nou la DIICOT.

Este foarte lungă acuzaţia mea: participaţie improprie la complicitate la delapidare. Trebuie să mă lămuresc şi eu. Nu există nicio reluare, este vorba despre cursul firesc al oricărui dosar”, a spus fostul ministru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre persoanele vizate în dosar se mai numără Mircea Marin, administrator Interagro şi 3 foști secretari de stat în Ministerul Economiei.

În luna martie, dosarul “Romgaz-Interagro” era aproape finalizat, după mai bine de trei ani de anchetă, însă a fost infirmat și nu a mai fost trimis în instanță.

În dosar e cercetat și patronul InterAgro Ioan Niculae, recent eliberat din închisoare după ce a ispășit o pedeapsă primită într-un alt dosar.