Dosarul Bica, 2 trimis in instanta

Dosarul Bica 2 – disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților – a fost trimis în instanță de DNA.

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și fostul ministru Adriean Videanu au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2. Judecătorii nu au stabilit, deocamdată, data la care vor verifica măsurile preventive în cazul celor implicaţi în acest caz.

În acest al doilea dosar al Alinei Bica, Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce în urmă cu un an, fosta șefă a DIICOT a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale lui Videanu. Sechestrul fusese dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz-InterAgro, în care era cercetat Adriean Videanu.

În același dosar disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, Alina Bica mai este acuzată că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom. Tender i-ar fi cerut Alinei Bica să-l scape de o pedepasă cu executare. La sfârșitul anului trecut, omul de afaceri a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.