Dorina Lazăr, după victoria în instanță: Nu tu, ditamai Primăria, îți pui ștampila și pe hârtia igienică!

Într-un interviu acordat Europa FM, actrița Dorina Lazăr povestește că a primit decizia de suspendare din funcția de manager al Teatrului Odeon, în 2017, la doar câteva zile după ce fusese reconfirmată.

Artista s-a adresat instanței, care i-a dat câștig de cauză.

Curtea de Apel București a decis că Dorina Lazăr trebuie să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcție, dar și daune de 1 leu.

“Hârtia pe care am primit-o în ultimul sfert de oră din ultima zi de vacanță, în 2017, era semnată de faimosul viceprimar [Aurelian – n. red] Bădulescu, prin care eram dată afară, de fapt era desfăcut contractul de muncă (…) Îmi pare bine sau rău să spun că vremurile actuale, pe care eu până acum nu le-am întâlnit la niciun primar, îmi pare rău să-i spun doamnei Firea – dacă ar fi avut bunăvoința să mă primească, poate i-aș fi spus! – niciun primar până acum nu s-a amestecat în chițibușurile teatrului. A fost prima dată când noi am primit o hârtie, prin care ni se cerea directorilor de teatru să punem sigla Primăriei cu următoarea notație <Proiect realizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Odeon… Teatrul Bulandra…>. La prima întâlnire, am spus că este o prostie! Totuși, teatrele au un regim, Managerii își asumă responsabilitatea pentru activitatea teatrului. Merge teatrul de râpă, îi dai afară!, dar nu tu, ditamai Primăria, să îți pui ștampila și pe hârtia igienică! Și am realizat că este, de fapt, o acțiune de marketing. Este ca influența aceea subliminală. Pe vremuri, pe vremea lui Hitler, la cinematografe se băga o bucățică de film de celuloid între cadre, pe care scria <Votați Hitler>! și tu nu vedeai, dar îți rămânea pe creier”, ne-a declarat actrița.

Întrebată de Anca Grădinaru dacă își va relua activitatea la Teatrul Odeon, Dorina Lazăr a spus că nu știe.

“Fac și eu ca Scarlett O’Hara… la asta o să mă gândesc mâine, că-i sâmbătă!”, a exclamat actrița.

“Dacă angajații teatrului au idei personale despre angajații Primăriei, directorul teatrului nu-i răspunzător. E delic de opinie? Nu mai ai voie să ai păreri personale? Mi s-a cerut să pun pumnul în gură cuiva din teatru, care avea postări multiple la adresa activității Primăriei. Nimeni nu mă crede că eu nu am avut și nu am Facebook și că nu știu ce se postează. Un om informat valorează cât doi, spun franțujii. Și eu am făcut greșeala să nu fac asta! O să mi-o repar. Dar, dacă omul își făcea treaba la serviciu și nu m-a încurcat niciodată, n-am văzut niciun motiv pentru care să îl dau afară. N-am dat eu afară, am fost dată și eu afară”, conchide Dorina Lazăr.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Dorina Lazăr, în dialog cu Anca Grădinaru
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS