Confidenţialitate

Dorin Cocoş, eliberat după ce a executat o parte din pedeapsa primită în dosarul Microsoft

Omul de afaceri, Dorin Cocoş – condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul “Microsoft” – va fi eliberat condiţionat, a decis, marţi, Tribunalul Ilfov. Decizia este definitivă, În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 4 respinsese cererea de eliberată condiţionată a lui Cocoş.

“(…) admite contestaţia formulată de condamnatul Cocos Dorin împotriva sentinţei penale nr. 1999 din data de 16.08.2017 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 19314/ 4/ 2017. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza, (…) admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Bucureşti- Jilava cu privire la condamnatul Cocos Dorin de sub efectul pedepsei de 2 ani şi 4 luni închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti (…). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului”, este decizia luată marţi de magistraţii Tribunalului Ilfov.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă, astfel că omul de afaceri Dorin Cocoş – încarcerat la Penitenciarul Jilava – ar urma să fie pus în libertate în cursul acestei zile.

În 16 august, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins propunerea de eliberare condiţionată a lui Dorin Cocoş, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul “Microsoft”, în care este acuzat că a primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florica încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor.

Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată la Tribunalul Ilfov.

Foto: stirileprotv.ro