Confidenţialitate

Donald Trump și Joe Biden se pregătesc de ultima dezbatere televizată înainte de alegeri | AUDIO

În Statele Unite, o nouă dezbatere televizată va fi organizată joi între candidații la președinție.

Donald Trump și Joe Biden se vor confrunta față în față pentru ultima oară în campania electorală. De data aceasta, pentru a evita întreruperile, ei vor avea microfoanele oprite în anumite perioade ale dezbaterii.

Sondajele îi dau un avans lui Biden în fața actualului președinte. Până la alegeri au mai rămas mai puțin de două săptămâni.

Înaintea dezbaterii televizate a avut loc un schimb de replici tăios, de la distanță, între Donald Trump și fostul președinte Barack Obama. Amândoi au avut ieri evenimente de campanie.

Obama, care-l sprijină pe Joe Biden, a spus că Trump nu se comportă ca un președinte și l-a comparat cu un unchi trăsnit.

„Sunt consecințe pentru aceste acțiuni. Îi încurajează pe alți oameni să fie cruzi, dezbinatori și rasiști. Afectează modul în care văd lumea copiii noștri, modul în care lumea vede America”, a spus Obama.

Donald Trump pe de altă parte l-a ridiculizat pe Obama și a amintit inclusiv că a sprijinit-o pe Hillary Clinton în alegerile precedente, fără succes.

„Zicea că n-o să candidez  și am candidat, că n-o să fiu nominalizat și am fost. Că n-o să fiu preșdeinte și am câștigat”, a afirmat actualul președinte al SUA.

Trump încearcă să recupereze terenul pierdut în sondaje. Acestea arată că sunt destul de puțini americani indeciși în acest moment. Un record de 42 de milioane de cetățeni au votat deja prin corespondență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu