Donald Trump și-a anulat conferința de presă la Londra

Președintele american Donald Trump și-a anulat conferința de presă pe care ar fi urmat să o susțină la finalul summitului Alianței de la Londra, spunând că a făcut destule declarații în ultimele zile.

Liderii NATO și-au asumat, printr-o declarație comună, că vor continua să crească investițiile pentru a contracara riscurile generate de Rusia, ale cărei acțiuni agresive sunt o „ameninţare la adresa securităţii euroatlantice”.

Președintele României a vorbit la summit NATO despre tehnologia 5G.

Klaus Iohannis spune este gândită să ajungă la toatele nivelele vieții, motiv pentru care abordarea acestei tehnologii trebuie să se facă şi din punct de vedere al securităţii naţionale, dar şi al securităţii NATO.

Klaus Iohannis spune că există deschidere din partea NATO cu privire la importanţa Mării Negre pentru organizaţie. Şeful statului menționează că că abordarea faţă de Rusia a rămas neschimbată.

Alianţa Nord-Atlantică este determinată să contracareze riscurile strategice, cele generate de Rusia şi China, afirmă liderii NATO în Declaraţia comună a summitului de la Londra.

Ei au pledat pentru asumarea în mod proporţional a responsabilităţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS