Confidenţialitate

Donald Trump s-a uitat la eclipsa solară fără a purta ochelari

În ciuda avertizărilor medicilor, președintele Donald Trump s-a uitat de trei ori în Soare fără ochelari de protecție în timpul eclipsei.
Liderul de la Casa Albă a privit fenomentul alături de Prima Doamnă Melania Trump şi fiul lor Barron, de la balconul “Sălii Albastare” al Casei Albe.

Familia Trump, Donald, soția sa Melania și fiul lor Barron au ieșit pe balconul Sălii Albastare de la Casa Albă, pentru a privi eclipsa. Preşedintele Trump a gesticulat mai întâi către mulţimea de dedesubt şi a arătat cu degetul spre cer. În tot acest timp nu purta niciun fel de ochelari la ochi. În timp ce a făcut acest lucru, unul dintre consilierii de la Casa Albă care stătea sub balcon a strigat «nu te uita».

Și fiul presedintelui, Barron s-a uitat înspre soare fără ochelari. Mama sa, Melania l-a avertizat apoi că trebuie să poarte ochelari. Însă, chiar și ea și-a scos ochelarii de la ochi la un moment dat și și-a îndreptat privirea înspre eclipsă.

Inaintea marelui eveniment astronomic, atât medicii, cât și oamenii de la NASA au avertizat populația să nu privească eclipsa fără a-și proteja ochii.

“Nu vă uitați la soara fără să vă protejați ochii cu filtre speciale, în niciun caz nu vă uitați la eclipsă folosind un telescop sau un binoclu. Puteti să vă cumpărați ochelari speciali, care nu sunt scumpi, creați pentru a vă uita direct către soare.”

Într-un final, întreaga familie Trump a purtat ochelarii de protectie.