Confidenţialitate

Donald Trump refuză să accepte înfrângerea în alegeri

Prima conferință de presă a lui Donald Trump, după alegeri – nici o surpriză: Președintele încă în exercițiu al președintelui Statelor Unite ale Americii refuză în continuare să recunoască înfrângerea în fața lui Joe Biden.

A spus că numai timpul va decide dacă el va continua să rămână preşedinte.

În prima apariție publică după alegerile, Donald Trump și-a asunamt meritele pentru rapiditatea cu care va apărea vaccinul anticovid.

Și a ținut să-i asifure pe americani că atâta timp cât va mai sta la Casa Albă nu va impune o carantină totală.

În mod ideal nu vom intra în carantină totală. (…) Eu nu vreau – această administraţie nu va impune o nouă carantină totală. Putem spera că… orice s-ar întâmpla în viitor, cine poate să ştie ce administraţie va fi, bănuiesc că timpul va lămuri asta. Ce pot spune e că administraţia aceasta nu va adopta o carantină totală”, a declarat, vineri, Donald Trump într-o conferință de presă.

Referitor la vaccinul anticovid, Trump a spus că timpul mediu de creare a vaccinului, incluzând testele clinice şi producţia, poate dura până la 12 ani. Însă, cu ajutorul Operaţiunii Warp Speed, îl facem în mai puţin de un an – a precizat el.

Între timp, statele în care nu a fost ales încă un câştigător au venit cu cifre noi. Georgia a fost câştigată de Biden, iar Carolina de Nord îi revine lui Trump. În acest moment, Biden are 306 voturi ale electorilor deja, iar Trump are și el peste 230 .