Confidenţialitate

Donald Trump nu se opune publicării mandatului de percheziție invocat de FBI pentru casa din Florida | AUDIO

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, nu se opune să fie publicat mandatul care le-a permis agenților FBI să-i percheziționeze casa din Florida. El a transmis că vrea ca documentul să fie prezentat cât de curând. În același timp insistă că perchezițiile ar fi fost motivate politic. Declarațiile vin după ce Departamentul de Justiție din SUA a cerut unei instanțe din Florida să desecretizeze mandatul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miza desecretizării mandatului de percheziție a casei lui Donald Trump este că, în momentul în care documentul devine public, ar dezvălui motivele din spatele raidului. Mai precis, ce anume suspectează anchetatorii în cazul fostului președinte american.

Departamentul de Justiție nu a dat detalii în această privință.

Presa americană scrie că investigația ar putea avea legătură cu documente clasificate pe care Trump le-ar fi luat de la Casa Albă și le-ar fi dus la reședința din Florida, deși acest lucru este interzis de legea americană.

Cotidianul Washington Post scrie că printre documentele căutate de agenții FBI ar fi fost unele legate de arme nucleare.

Sursele citate de ziarul american nu au spus și dacă informațiile respective au legătură cu arme americane sau ale unei alte țări.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Donald Trump a susținut că este victima unei „vânători de vrăjitoare”, refuzând să răspundă la întrebările procurorilor | AUDIO