Donald Trump mută Uraganul Dorian – VIDEO

Într-un clip video scurt în care voia să ofere o actualizare a datelor despre uraganul Dorian, Donald Trump a prezentat o imagine modificată a prognozei oferite de Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center – NHC).

NHC a reacționat rapid și a precizat că nu a făcut publică nicio imagine în care statul Alabama să apară ca fiind amenințat de uraganul Dorian în acest moment.

„Alabama nu va fi lovită de Dorian. Repetăm, uraganul Dorian nu va impacta Alabama, iar statul nu va resimţi sub nicio formă efectele uraganului. Furtuna se află mult prea la est”, au precizat și cei de la Național Weather Service (NWS) pe Twitter.

În planșa prezentată, din Biroul Oval, se poate vedea o linie neagră care completează zona amenințată de uraganul Dorian, așa cum a fost ea prognozată de specialiștii de la Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center – NHC). Motivele pentru care președintele SUA ar fi ales să propage astfel de fake news, pe care chiar el le condamndă vehement, sunt neclare.

La începutul acestei săptămâni, la Washington, preşedintele Donald Trump a convocat o reuniune a responsabililor serviciilor de intervenţii de urgenţă şi a evocat un uragan care ”pare monstruos”. „Ne aşteptăm ca o mare parte a coastei să fie afectată”, a spus preşedintele adăugând că impactul va fi ”foarte, foarte dur”.

Potrivit Crucii Roşii din Statele Unite, 19 milioane de oameni trăiesc în zonele ce ar putea fi afectate de ciclon. Până la 50.000 de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud ar putea avea nevoie de adăpost de urgenţă, în funcţie de impact.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS