Donald Trump denunţă regimul „brutal şi corupt” al Iranului

Preşedintele Statelor Unite a denunţat regimul de la Teheran, pe care l-a calificat drept „brutal şi corupt”, notează CNN.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Donald Trump scrie că „poporul [iranian – n.r.] are puţină hrană, inflaţie crescută şi drepturile omului nu sunt respectate”.

Republica islamică se confruntă cu o sângeroasă revoltă populară, izbucnită joia trecută.

Liderul de la Casa Albă susţinea, în prima zi a noului an, că a venit ‘timpul schimbării’ în Iran, stat din Orient a cărei atitudine a condamnat-o în mod constant de la instalarea sa.

În replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghassemi, a declarat că „în loc să piardă timpul trimiţând mesaje inutile pe Twitter şi insulte împotriva altor popoare, Trump ar face mai bine să se ocupe de probleme interne ale ţării sale, în special uciderea zilnică a zeci de persoane şi milioane de oameni fără adăpost şi înfometaţi”.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, i-a acuzat marţi pe ‘duşmani’ că ar orchestra demonstraţiile. La rândul său, preşedintele Hassan Rohani a încercat să minimizeze amploarea demonstraţiilor.

21 de persoane, între care 16 manifestanţi, au murit în confruntările de stradă, care s-au răspândit rapid în mai multe oraşe iraniene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS