Donald Trump pare că ar vrea să apară alături de figurile altor patru foşti preşedinţi, în stânca Muntelui Rushmore

Donald Trump spune că i se pare o idee bună să i se adauge chipul alături de figurile altor patru foşti preşedinţi, sculptate în stânca Muntelui Rushmore. Declarația președintelui SUA vine după ce a postat pe Twitter o imagine cu el alături de chipul sculptat în stâncă al altor foști patru președinți americani.

La câteva minute după postarea inițială cu fotografia, Donald Trump a redistribuit linkul unei știri CNN, pe care o cataloga drept fake news, în care era citat un asistent de la Casa Albă care luase anul trecut legătura cu biroul guvernatoarei statului Dakota de Sud, Kristi Noem, pentru a o întreba care ar fi procesul prin care poate fi adăugat chipul unei preşedinte la monumentul de pe Muntele Rushmore.

„Nu am sugerat niciodată aceasta, deşi pe baza tuturor lucrurilor pe care le-am obţinut în timpul primilor mei trei ani şi jumătate (de mandat), probabil că mai multe decât oricare alt preşedinte, mie mi se pare o idee bună!”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

În stânca muntelui apar primii președinți ai țării, George Washington (întâiul), Thomas Jefferson (al treilea), respectiv Abraham Lincoln (al șaisprezecelea) și Theodore Roosevelt (al douăzeci și șaselea). Sculpturile în granit, de circa 18 m înălțime, au fost executate pe versantul sudic de sculptorul Gutzon Borglum, între 4 octombrie 1927 și 31 octombrie 1941.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS