Donald Trump afirmă că acțiunile Phenianului sunt ”foarte ostile și periculoase”

Președintele SUA, Donald Trump, condamnă acţiunile nord-coreene, după al şaselea test nuclear al Phenianului. Liderul de la Casă Albă a catalogat acțiunile Coreei de Nord drept ”foarte ostile şi periculoase”. Într-un mesaj postat pe Twitter, Donald Trump a explicat că regimul nord-coreean este o naţiune ”necinstită”, care a devenit o mare ameninţare şi rușine pentru China; în acest fel, speră că autorităţile de la Beijing vor rezolva problema reprezentată de regimul nord-coreean în locul Statelor Unite.

La rândul său, secretarul general al NATO condamnă puternic testul nuclear al regimului de la Phenian. ”Este vorba de o încălcare flagrantă a mai multor rezoluții adoptate de Consiliulul de Securitate al Națiunilor Unite”, a declarat Jens Stoltenberg.

Reacții similare au venit și din Rusia, China, Franța și Japonia.

Și Ministerul român de Externe afirmă – într-un comunicat – că acțiunea Coreei de Nord reprezintă o nouă ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii regionale şi internaţionale.

Regimul nord-coreean a anunţat duminică dimineaţă că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen. Acest test a provocat un seism de 6,3 în nordul țării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS