Confidenţialitate

Donald Trump a respins prin veto proiectul de buget pentru Apărare

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a retrimis Congresului, miercuri seară, proiectul bugetar în valoare de 740 de miliarde de dolari destinat Departamentului Apărării, deși acesta fusese aprobat cu o largă majoritate.

“Proiectul intră în contradicţie cu eforturile Administraţiei de la Washington de a plasa pe primul loc America în materie de securitate naţională şi acţiuni de politică externă. Este un cadou oferit Chinei şi Rusiei”, a argumentat Donald Trump, potrivit agenţiei Associated Press.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au aprobat acum două săptămâni un plan bugetar de 740 de miliarde de dolari destinat Departamentului Apărării, în pofida obiecţiilor lui Donald Trump. Totodată, politicieni republicani și-au manifestat public susținerea pentru acest proiect, care poate întârzia și retragerea trupelor americane din Germania.

Preşedintele ameninţase cu blocarea planului bugetar din cauză că membrii Congresului nu vor să sancţioneze companiile online pentru conţinutul postat de utilizatori.

În luna mai, Donald Trump a emis o ordonanţă prezidenţială pentru modificarea Secţiunii 230 a Legii Comunicaţiilor, care protejează companiile online de responsabilitate pentru conţinutul difuzat de utilizatori, dar, pentru a intra în vigoare, amendamentele trebuie aprobate de Congres. De asemenea, Donald Trump este nemulţumit că unele baze militare vor purta în continuare numele unor generali confederaţi.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA pot aproba proiectul bugetar definitiv, printr-o nouă procedură, fără acordul preşedintelui, cu o majoritate de două-treimi.