Confidenţialitate

Donald Trump a grațiat 73 de persoane, printre care rapperii Lil Wayne şi Kodak Black, dar și fostul său consilier Steve Bannon

Cu câteva ore înainte de a-și încheia mandatul, Donald Trump a grațiat 73 de persoane, printre care se numără rapperii Lil Wayne şi Kodak Black, dar și pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă, scrie BBC News.

Rapperii Lil Wayne și Kodak Black erau puşi sub acuzare pentru port ilegal de armă.

În 2019, rapperul american Kodak Black a fost condamnat la 46 de luni de închisoare cu executare, după ce a pledat vinovat la acuzaţia că a cumpărat o armă de foc cu acte false.

În decembrie 2020, rapperul Lil Wayne a fost găsit vinovat pentru deţinere ilegală de arme, după ce poliţiştii de pe aeroportul din Miami au descoperit un pistol placat cu aur în bagajul artistului. Acesta risca să fie condamnat la 10 ani de închisoare.

Steve Bannon, fostul consilier al lui Donald Trump în campania din 2016, a fost acuzat în luna anul trecut de fraudă în cazul unei campanii de strângere de fonduri pentru a fi construit un zid la graniţa SUA cu Mexic. Procesul său ar fi urmat să înceapă în luna mai.