Donald Trump a ajuns în Texasul devastat de uraganul Harvey

Președintele Statelor Unite, Donald Trump a ajuns orele trecute în Texasul devastat de uraganul Harvey.

Președintele a venit însoțit de prima doamnă, Melania Trump, pentru a vedea pagubele provocate de acest val de inundații fără precedent.

Cuplul prezidențial a sosit cu Air Force One la Corpus Christi, de unde se va duce la Austin, capitala statului Texas, pentru a constata pagubele în acest imens stat din sudul ţării, al doilea în ţară ca mărime.

Președintele a ținut o teleconferință, la Corpus Christi, împreună cu Guvernatorul statului Texas. ”Starea de spirit a oamenilor este incredibilă. Ne vom felicita când toate acestea se vor termina. Noi suntem o familie americană, noi ne batem împreună”, a spus Donald Trump.

”Suntem încă în faza de răspuns de urgenţă, în care apărarea vieţilor şi asigurarea securităţii locuitorilor este o prioritate”, a mai subliniat în cadrul conferinței, un reprezent de rang înalt al Agenţiei Federale pentru Situaţii de Urgenţă.

Houstonul, rămâne sub ameninţarea constantă a creşterii nivelului apei. Zeci de mii de oameni și-au părăsit locuințele din cauza inundațiilor, iar un baraj a început să cedeze. Pericolul s-a mutat acum la granița cu statul Louisiana, unde sunt prognozate cantități însemnate de precipitații.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS