Dominique Strauss-Kahn este protagonistul unui nou scandal sexual

Fostul director al FMI a fost arestat preventiv la domiciliu, în Lille.

El a fost audiat într-o anchetă privind o reţea de prostituţie.

Struss-Kahn este acuzat de ‘complicitate la proxenetism’ şi ‘tăinuirea unui abuz de bunuri sociale’ în acest dosar, supranumit Afacerea Carlton.

DSK a sosit de dimineaţă la Lille, în nordul Franţei, pentru a fi audiat de anchetatorii poliţiei judiciare. O armată de jurnaliști a înconjurat imediat mașina cu geamuri fumurii în care se aflA Strauss-Kahn.

Ședința, ținută într-o cazarmă a Jandarmeriei din Lille, nu a durat prea mult. Fostul șef al FMI a fost informat cu privire la plasarea sa în arest preventiv.

Strauss-Kahn a fost arestat pentru implicarea sa în afacerea Carlton. Potrivit anchetatorilor, el a participat la mai multe petreceri deocheate, care au avut loc mai ales la Paris și Washington, la care erau invitate și prostituate.

Petrecerile erau organizate şi finanţate de doi oameni de afaceri din regiunea Lille – Fabrice Paszkowski şi David Roquet. Ultima a avut loc în mai, anul trecut, la Washington, cu puțin timp înaintea arestării lui DSK într-un alt scandal, cel în care o cameristă a unui hotel newyorkez l-a acuzat de agresiune sexuală.

Opt persoane au fost inculpate în acest caz – printre care trei responsabili ai hotelului Carlton din Lille, un avocat şi un comisar de poliţie.