Confidenţialitate

Dolj: Un medic și un ambulanțier, prinși când primeau bani pentru un certificat fas de vaccinare anti-Covid | AUDIO

Anchetatorii spun că un medic și un ambulanțier din Dolj cereau până la 250 euro pentru un astfel de document. Cei doi au fost reținuți.

Doctorul, ambulanțierul, dar și o altă persoană care era intermediar au fost prinși de polițiștii anticorupție la scurt timp după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă.

Au făcut apoi percheziții la domiciliile acestora, la cabinetul medicului de familie, dar și la o clinică medicală la care acesta lucra.

Polițiștii au găsit mai multe sume de bani, lei și valută, bonuri de masă destinate persoanelor care s-au vaccinat și mai multe adeverințe de vaccinare.

Anchetatorii spun că suspecții racolau clienți dispuși să ofere între 100 și 250 euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără vaccinare reală.

Intermediarii ar fi fost cei care racolau persoanele interesate, le luau cărțile de identitate și le trimiteau ambulanțierului.

Acesta le direcționa către medicul de familie care se ocupa de eliberarea certificatelor false de vaccinare.

Din august și până în prezent, un număr mare de persoane ar fi beneficiat de certificate de vaccinare fictivă. Acest lucru s-a întâmplat chiar și în ziua flagrantul, susțin anchetatorii.

Cei trei au fost reținuți, iar oamenii legii spun că și beneficiarii certificatelor false de vaccinare vor fi trași la răspundere penală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ana Maria Constantinescu

Citește și: Au fost audiați primii suspecți în cazul jafului din Popești-Leordeni, în care doi bărbați s-au dat drept polițiști și au legat victimele