DOLJ: Piaţa „bulgarilor” din Calafat, distrusă de un incendiu

Piaţa bulgarilor”din municipiul Calafat a fost distrusă, noaptea trecută, de un puternic incendiu.

40 de comercianţi au suferit pagube după ce mărfurile depozitate în hală au fost mistuite de flăcări.

Primăria caută acum soluţii pentru comercianţii afectați de incendiu, transmite corespondentul Europa FM, Ana Maria Constantinescu.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 şi a mistuit întreaga piaţă, care se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi şi care cuprindea 42 de standuri, dar şi un refugiu de călători care se afla în apropiere.

„La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul halei la materiale textile, mase plastice și alte produse nonalimentare, în urma acestuia au ars materialele din interiorul halei și hala pe o suprafață de aproximativ 500 mp, un refugiu de călători aflat în vecinătatea obiectivului afectat, un automat stradal cafea, aproximativ 50 ml cabluri electrice şi de comunicaţii”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

Primarul municipiului, Lucian Ciobanu, spune că piaţa va fi reconstruită şi că va încerca să găsească o soluţie şi pentru a-i sprijini pe comercianţii afectaţi.

„Spaţiile erau închiriate, oamenii aveau mărfuri acolo. M-am întâlnit cu câţiva dintre ei, am vorbit, dar nu ştiu dacă aveau marfa asigurată. Voi convoca de urgenţă o şedinţă de consiliul local şi urmează să stabilim ce vom face. Ce pot să vă spun e că în mod clar o s-o construim foarte repede la loc. Aveam bani pentru a repara o altă piaţă, renunţăm şi o reconstruim pe aceasta”, a declarat, pentru Europa FM, Lucian Ciobanu, primarul municipiului Calafat.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, suma ce urmează a fi alocată reconstruirii pieţei se ridică la cinci miliarde de lei vechi.
Cauza probabilă a incendiului, dar şi valoarea pagubelor sunt în curs de stabilire.

DEZASTRU LA CALAFAT !!! 😕După o seara minunata, petrecută cu artiști de renume, a fost declanșat un INCENDIU ! Piața "Bulgărească" este cuprinsa de flăcări .. Oare sa existe în lumea ăsta oameni cu asemeneaa caracter care sa facă una ca asta? Sau sa fie pe partea de electricitate ceva care nu a functionat în regula?

Posted by Biianca Allexandra on Sunday, 7 May 2017

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS