Confidenţialitate

Doliu în Pakistan după atentatul sinucigaș dintr-un sanctuar sufit

Este doliu în Pakistan la o zi după atentatul sinucigaș care a făcut cel puțin 70 de morți într-un sanctuar sufit în sudul țării.

 

Ieri, mii de credincioşi, inclusiv familii cu copii, s-au adunat în templul sufist din sudul țării pentru un ritual tradiţional, când un terorist al Statului Islamic s-a aruncat în aer.

Peste 70 de persoane au fost ucise; cel puțin 20 de copii ar putea figura printre victime. Primii experți în medicină legală au sosit la locul tragediei, izolat de poliție. Zona este devastată.

Între timp, ”forțele de securitate federale și regionale, precum și poliția au lansat în zori o operațiune în toată țară și numeroși suspecți au fost arestați în diferite orașe”, după cum a declarat pentru AFP un responsabil guvernamental sub rezerva anonimatului. Operațiunea va continua și în zilele următoare, a adăugat el.

Cel puțin 18 “teroriști” au fost uciși în cursul nopții în cadrul operațiunilor în provincia Sindh, au indicat la rândul lor reprezentanți ai trupelor speciale din cadrul Ministerului de Interne. Alți șapte a fost uciși în nord-vestul țării, potrivit poliției din orașul Peshawar.

Premierul Nawaz Sharif a declarat că este vorba de un atac ”brutal”.

Provincia Sindh, unde se află templul, a anunțat trei zile de doliu.