Doi turiști rătăciți în Munții Făgăraș

Doi turisti care s-au aventurat pe munţii Făgăraş încă de sâmbătă sunt căutaţi acum de salvatorii montani. A fost necesară intervenţia salvamontiştilor de la Braşov întrucât intrevenţia din partea Argeşului este aproape imposibilă – transmite corespondentul Europa FM, Ana Sorescu.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, doi salvatori montani de la Staţia Nucşoara scotocesc acum zona Valea Rea din Făgăraş în căutarea celor doi turişti care s-au rătăcit în munţi .

Salvamontiştii argeşeni au solicitat ajutorul colegilor de la Braşov care ar putea pătrunde mai uşor din acea parte către zona în care se presupune că s-au rătăcit cei doi turişti întrucât intervenţia este aproape imposibilă pe partea argeşeană din cauza zăpezii şi condiţiilor meteo nefavorabile, traseul argeşean fiind de altfel şi mult mai periculos iar stratul de zăpadă depăşeşte în zonele viscolite 1 metru înâlţime.

Se pare că e vorba despre doi barbati, unul din Târgu Mureş şi altul din Covasna care au plecat sâmbătă în Făgăraş deşi Serviciul Salvamont Argeş a emis avertizări prin care anunţa turiştii să nu se aventureze în drumeţii montane în această perioadă. De altfel, aseară a fost emis şi primul buletin de risc de avalansă .

În acest moment în Făgăraş există risc de avalanşă de gradul 2.

Foto: Salvamont Argeș

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS