Doi polițiști au protestat în fața CJ Neamț, unde are loc ședința comună a guvernelor român și moldovean

Doi polițiști au protestat joi în fața sediului Consiliului Județean Neamț, unde are loc ședința comună a guvernelor României și Republicii Moldova.

Polițiștii, membri ai sindicatului poliţiştilor Europol, cer ministrului de Interne aplicarea sporurilor poliţiştilor la nivelul salariului minim actual, de 1450 de lei, nu la cel din 2009.

”Protestăm azi în faţa Consiliului Judeţean Neamţ şi o salutăm pe doamna ministru Carmen Dan, pe reprezentanţii Guvernului României, care refuză să aplice acea HG şi pentru poliţişti. Guvernanţii noştri încalcă legea şi nu păţesc nimic. Noi suntem plătiţi la salariul minim din 2009, care era sub 600 de lei. Toate sporurile noastre se raportează la acel salariu. Nu am venit să cerşim, ci am venit doar să venim să le spunem să aplice legea”, a declarat unul dintre protestatari citat de news.ro.

Un alt protest al polițiștilor a avut loc joi și în București în fața Ministerului de Interne. Protestele vor continua și vineri, dar și sâmbătă, când, de Ziua Poliției Române, va fi organizat un miting de amploare în fața Guvernului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS