Doi membri CNA cer demisia presedintelui Laura Georgescu

Narcisa Iorga și Valentin Jucan sunt cei doi membri ai Consiliului Național al Audiovizualului care cer demisia președintelui acestui for.

Consilul Național al Audiovizulalui pare a fi măcinat zilele acestea de un conflict intern în care protagoniști sunt președintele CNA, Laura Georgescu, pe de-o parte și, de cealaltă parte, doi membri CNA, Narcisa Iorga și Valentin Jucan, care cer demisia președintelui CNA.

În două mesaje publicate pe Facebook, Narcisa Iorga și Valentin Jucan îi cer demisia președintelului CNA, Laura Georgescu, susținând în termeni duri că activitatea acEsteia nu se ridică la standardul pe care funcția deținută ar trebui să îl impună.

Relația extrem de tensionată dintre Valentin Jucan, Narcisa Iorga și Laura Georgescu a ieșit public la iveală, prima dată, în momentul în care Valentin Jucan a încercat să transmită pe Internet ședințele CNA folosind camera web personală, iar președintele CNA a deconectat camera în timp ce Valentin Jucan nu se afla în sala de ședințe.

Acum însă, Narcisa Iorga consideră că Laura Georgescu ar trebui să demisioneze în urma apariției în presă a unor înregistrări în care președintele CNA folosește un limbaj agresiv în fața unor elevi, în ceea ce pare a fi o discuție despre violența de limbaj purtată în cadrul programului Școala Altfel din 2013.

Narcisa Iorga menționează și alte înregistrări care ieri au fost difuzate de Realitatea TV. În aceste noi înregistrări, o voce feminină, aparent a Laurei Georgescu, vorbește despre obținerea unor computere de la sponsori care ar avea datorii morale, pentru a economisi astfel banii insituției. În același timp sunt folosite mai multe apelative injurioase la adresa unor parlamentari. La rândul său, Valentin Jucan a scris că ‘Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune’, publicând alături link-ul către înregistrările difuzate de Realitatea.

Deocamdată însă nu se poate spune cu certitudine dacă într-adevăr persoana a cărei voce se aude în înregistrări este președintele CNA, data la care au fost realizate aceste înregistrări sau dacă ele au fost editate audio sau nu.

Europa FM i-a solicitat un punct de vedere Laurei Georgescu, președintele CNA, dar până în acest moment solicitarea noastră încă nu a primit un răspuns.