Doi lideri emblematici ai opoziţiei din Venezuela, arestaţi de serviciile de informaţii

Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma au fost ridicați din casele lor, în timpul unor raiduri.

Aprigi contestatari ai preşedintelui Nicolas Maduro, cei doi erau în arest la domiciliu .

În miezul nopții, agenți înarmați au intrat peste ei. Soția lui Leopoldo Lopez a postat pe twitter un video în care apar polițiști înarmați, purtând veste antiglonț, care îl urcă pe soțul acesteia într-o dubă inscripționată, SEBIN – numele serviciului de securitate din Venezuela.

”Ei tocmai l-au luat pe Leopoldo de acasă. Nu ştim unde se află şi nici unde este dus”, a scris femeia pe Twitter. (Sursa foto: capturtă foto Twitter, cont  Lilian Tintori)

Cei doi lideri ai opoziției erau amândoi plasaţi în arest la domiciliu după ce au condus în 2014 proteste împotriva președintelui Maduro

Foști primari ai  Capitalei Caracas, cei doi lideri ai opoziției i-au îndemnat săptămâna trecută pe venezueleni să nu participe la scrutinul care  a fost marcat de violențe sângeroase și s-a soldat până la urmă cu cel puțin 10 morți.

În acest scrutin au fost aleşi membrii unei Adunări Constituante, în formula dorită de preşedintele Nicolas Maduro.

După vărsarea de sânge de duminică, și SUA au impus sancțiuni juridice și financiare, fără precedent, împotriva președintelui venezuelean Nicolas Maduro pe care îl califică drept „dictator”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS