Doi in unu: agentiile de turism au inceput sa vanda pachete turistice care includ nunta si vacanta

În majoritatea cazurilor, cuplurile aleg Grecia ca destinație.

Avem următoarea ecuație: un cuplu îndrăgostit – unul de celălalt și amândoi de vacanțe – se hotărăște să se căsătorească în străinătate și de ce nu? să prelungească petrecerea de nuntă cu o săptămână de miere.

Pentru a scăpa de toată bătaia de cap pe care o presupune întocmirea documentelor sau organizarea petrecerii, cel mai bine ar fi ca perechea în cauză să apeleze la o agenție de turism care oferă astfel de servicii. Prima discuție cu turoperatorul ar trebui să fie legată de ce anume dorește cuplul respectiv. De exemplu, sunt persoane care vor să facă în Grecia doar cununia civilă. Ana Goicea, directoarea unei agenții de turism, afirmă că pachetul începe de la 1.700 de euro pentru un cuplu. În această sumă intră costul organizării cununiei civile în Grecia, precum și o vacanță de șapte zile în aceeași destinație.

Mult mai scump este pachetul turistic ce include cununia religioasă, petrecerea de nuntă și săptămâna de miere. Totul poate ajunge la câteva zeci de mii de euro, precizează Ana Goicea. (AUDIO)

În general, cuplurile aleg să-și oficializeze relația în insulele grecești. Explicația: Grecia este țară ortodoxă, la fel ca România, iar din punct de vedere organizatoric, este mult mai simplu să faci o nuntă aici decât în alte destinații.