Confidenţialitate

Doi directori din cadrul CNAIR au fost demişi, după ce o mașină a căzut în Dunăre

Directorul General CNAIR, Ştefan Ioniţă i-a demis astăzi pe Directorul Regionalei Timişoara, Horaţiu Simion şi pe Şeful Secţiei de Drumuri Orşova, Cunicel Ion pentru gestionarea deficitară a teritoriului aflat în administrare, arată un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Măsura vine după gravul accident rutier petrecut sâmbătă, când un autoturism în care se aflau patru persoane a căzut în Dunăre, în judeţul Caraş-Severin.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a constatat că drumul pe care s-a petrecut accidentul era prost gestionat.

Mai exact, secţia de Drumuri Orşova și cea din Timișoara aveau parapeţi de protecție, pe stoc, dar că nu i-au folosit.

Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin 2 ani.

Răzvan Cuc a solicitat companiei de drumuri și autostrăzi un raport complet despre situaţia drumurilor şi, totodată, până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar.

„Am constatat că atât DRDP Timişoara, cât şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate, cel puţin de indolenţa şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare”, a declarat ministrul transporturilor.

Încă de săptămâna trecută, Răzvan Cuc, le-a atras atenţia directorilor regionali ai CNAIR că trebuie să se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare.